На 19 март, вторник, на Понтон №9 на русенския кей акостира

...
На 19 март, вторник, на Понтон №9 на русенския кей акостира
Коментари Харесай

Първият круизен кораб за сезона акостира в Русе

На 19 март, вторник, на Понтон №9 на русенския кей акостира първият за сезона круизен транспортен съд с туристи. „ Viking Lif “  се движи по линията Будапеща – Гюргево и транспортира над 170 пасажери от Съединени американски щати, Канада, Нова Зеландия и Бразилия.

„ Началото на туристическия сезон отваря порти към нови благоприятни условия за гостуващите туристи да се насладят на хубостта на нашия град, прочут с изключение на със своята богата история, архитектура и културно завещание, и с гостоприемството си “, сподели заместник-кметът Златомира Стефанова, която дава отговор за звено " Туризъм " в Община Русе.

Тя пожела от името на кмета Пенчо Милков на туристическата компания „ Балкантурс “ ЕООД и на капитана на кораба сполучлив сезон и удовлетворени посетители, които да отнесат със себе си положителните прекарвания и мемоари от града ни, оповестяват от пресцентъра на Общината.

Около 500 прекъсвания на пасажери ще посрещне града ни при положителни условия за мореплаване. Сезонът за първи път стартира няколко дни по-рано от нормалното, само че ще завърши през декември, което също е ново за круизните пътувания по Долния Дунав.

Туристите получиха особено направена листовка за обектите в общината, а заместник-кметът подари на капитана на кораба книгата „ Русе – за първи път в България “ и капиталовия профил на Община Русе, които да срещнат гостите авансово с града ни.

Предвидени са две екскурзии на брега, от които пасажерите могат да изберат - Велико Търново или градска обиколка на Русе.

За сезон 2024 максимален дял за входящия туризъм по реката ще имат пасажери от Съединени американски щати, Германия, Франция, Англия, Канада и Австралия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР